• Prima pagină
  • Despre proiect
  • Activități
  • Foto
  • Anunțuri
  • Comunicate de presă
  • Contact
  • Granturi SEE
  • Prima pagină
  • Despre proiect
  • Activități
  • Foto
  • Anunțuri
  • Comunicate de presă
  • Contact
  • Granturi SEE
  • Acasă
  • Evenimente
  • Concertul Interculturalității – Concertul Valorii

Concertul Interculturalității – Concertul Valorii

12:03 Scrie un comentariu Scris de Arta ♥

Sâmbătă, 20 iunie ora 19.30, proiectul „Arta nu urăște – celebrarea valorii” prezintă în Parcul Titan – Parcul Artelor „Concertul Interculturalității – Concertul Valorii”, un eveniment care promovează toleranța și anti-discriminarea. Acest concert încheie seria de evenimente culturale dedicate diversității culturalității, bucuriei muzicii și artei, frumuseții diferențelor, și transmite un mesaj despre curmarea suferinței umane, despre neuitarea rănilor dureroase ale lipsei de toleranță.  Parteneri: Primăria Sectorului 3​ și Centrul Cultural Casa Artelor​. 

Scop

Mircea Dumitrescu

Mircea Dumitrescu

Frumusetea si unicitatea acestui concert este data de faptul ca elevii care au participat la lectiile de muzica in cadrul acestui proiect vor avea ocazia de a canta pentru prima data in cadrul unei orchestre profesioniste – Orchestra Simfonică Bucuresti, abordand un repertoriu tematic, conducerea muzicala apartinand Maestrului Riccardo Sahiti. Totodata, tânarul solist ce va urca pe scena alături de Orchestra Simfonică Bucuresti, este violonistul Mircea Dumitrescu, un tânar deosebit de talentat de etnie rroma, un model demn de respectat, recunoscut și apreciat, deţinator al unui număr impresionant de premii naţionale şi internaţionale.

Lectiile de muzică i-au adus pe elevi intr-un cadru special creat pentru a le dezvolta acestora capacitatile de adaptare in cadrul unei orchestre profesioniste, abordand pasaje si lucrari ce vor urma a fi cantate in cadrul Concertului Interculturalitatii alaturi de Orchestra Simfonica Bucuresti.

Astfel spus, acest concert este special atât datorită naturii proiectului din care face parte, dar și prin prisma faptului că pentru acești elevi este un vis devenit realitate: ocazia de a canta pentru prima data într-un concert de elită, alături de o orchestră profesionistă precum Orchestra Simfonică București.

Riccardo M. Sahiti © Bjoern Hadem

Riccardo M. Sahiti © Bjoern Hadem

Dirijorul Concertului Interculturalității: Riccardo M. Sahiti

Riccardo M. Sahiti, un muzician de etnie rroma, și-a încheiat în 1990 studiile în dirijorat și pedagogie muzicală la Fakultät für Musikkunst din Belgrad cu profesorul Stanko Sepic. În această perioada de formare a aprofundat opera și muzica sinfonică în cadul Conservatorului „P. I. Ceaikovski „de la Moscova cu Yuri Ivanovic Simonov și cu Prof. Jiří Stárek la Hochschule für Musik & Darstellende Kunst Frankfurt am Main. A urmat cursuri de măiestrie cu Jorma Panula și Péter Eötvös. Dirijează orchestre precum Filarmonica din Belgrad, Schlesischen Philharmonikern Kattowitz, Radio-Sinfonieorchester Beograd și Sinfonieorchester Savarija Szombathely, Ungaria. Din 2002, Riccardo M. Sahiti este director artistic și dirijor al Roma und Sinti Philharmoniker.

Program

Programul muzical abordat pentru acest concert a fost atent selecționat pentru a aduce în prim plan diversitatea și frumusețea acesteia, aducând în lumina reflectoarelor pe tânarul violonist de etnie rroma, Mircea Dumitrescu, elev ai Colegiului Naţional de Muzică “George Enescu”, alături de Maestrul Riccardo Sahiti.

  1. Giuseppe Verdi (1813-1901) – La Forza Del Destino – Ouvertüre
  2. Camille Saint-Saëns – Introduction et Rondo Capriccioso – solist: Mircea Dumitrescu
  3. Johann Strauß II – Der Zigeunerbaron Ouvertüre
  4. Ciprian Porumbescu – Balada – solist: Mircea Dumitrescu
  5. Zoltán Kodály – Tänze aus Galánta für Orchester
  6. Pjotr Iljitsch Tchaikovsky – The Nutcracker: Pas De Deux
  7. Pablo de Sarasate – Zigeunerweisen op. 20 – solist: Mircea Dumitrescu
  8. Franz Liszt (1811-1886) Ungarische Rhapsodie Nr. 2 für Orchester

Similare

Evenimente
Articole similare
  • Album foto: Concursul final — [...]
  • Album foto – „Ce ti-e și ... — Album foto – „Ce ti-e și cu dragostea?!” Un spectacol commedia dell’arte, parte din proiectul Arta nu urăște – celebrarea valorii. Evenimenul a avut loc în Sala de Festivități a Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. Cu: Ioana, Azaleea, Simina, Sabina, Sabrina, Andrada, Razvan, Darius, Armand și Andrei, studenți ai atelierului de actorie condus de prof. Mariana Ghițulescu. [...]
  • „Ce ți-e si cu dragostea?!̶... — Vineri, 12 iunie, ora 17:00, participanții atelierului de teatru condus de prof. Mariana Ghițulescu vă invită la Sala de Festivități a Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. Ioana, Azaleea, Simina, Sabina, Sabrina, Andrada, Razvan, Darius, Armand și Andrei vor susține premiera „Ce ți-e si cu dragostea?!”, un spectacol de commedia dell’arte. [...]
  • Interviu cu Monica Bălășoiu — Download PDF Ce te-a motivat să te alături acestui proiect? Importanța și necesitatea unui asemenea proiect. Suntem cu toții conștienți ca prejudecată și rasismul sunt doi dintre factori negativi care influențează societatea românească. Cum te-ai gândit să îi apropii pe copiii participanți la atelierul de muzică de subiectul interculturalitate? Muzica este un limbaj universal, iar [...]
  • Interviu cu Andrei Crăciun — Download PDF – Interviu_15_04_2015 Ce te-a motivat să te alături acestui proiect? În cei zece ani de când fac presă scrisă zilnic am auzit de multe ori ziariști plângându-se că noua generația de cititori va lăsa gazetele să moară, dar nu am întâlnit pe nimeni care să facă un simplu gest care să reprezinte o [...]
”Ce ți-e si cu dragostea?!”, un spectacol de commedia dell’arte
Lucrările participanților la lectiile de educație interculturală

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Proiect finantat printr-un Grant SEE

Proiect finantat printr-un Grant SEE, acordat de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Limbă:

  • English
  • Română

Subscrie prin Email

Abonează-te și primești notificări prin email de îndată ce publicăm ceva nou.

Urmărește Arta ♥

Arta ♥ Arta ne iubește pe toțiArta ♥ Arta ne iubește pe toțiArta ♥ Arta ne iubește pe toți

Arta ♥ pe Facebook

Arta ♥ pe Facebook

Arta ♥ pe Google+

Mai multe informații

http://www.umpcultura.ro
http://fonduri-diversitate.ro
http://eeagrants.org
http://www.eeagrants.ro
http://philsonyoung.org.ro
http://www.duoalternative.ro
Arta Iubeste pe Google+

Feed RSS

RSS Feed RSS - Articole

© ASOCIATIA PHILSON YOUNG 2014. Proiect finanțat prin FONDURILE EEA - Prin Fondurile EEA si Fondurile Norvegiene, Islanda, Liechtenstein si Norvegia contribuie la reducerea disparitatilor sociale si economice si la intarirea relatiilor bilaterale cu tarile beneficiare din Europa. Cele trei tari coopereaza strans cu Uniunea Europeana prin Acordul privind Spatiul Economic European (EEA). Pentru perioada 2009-14, Fondurile EEA si Fondurile Norvegiene insumeaza 1,79 miliarde de euro. Norvegia contribuie cu ca. 97% din finantarea totala. Fondurile sunt disponibile pentru ONG-uri, institutii de cercetare si academice si sectoarele public si privat ale celor 12 noi state membre UE plus Grecia, Portugalia si Spania. Exista o larga cooperare cu organizatii din statele donatoare, iar activitatile pot fi implementate pana in 2016. Principalele domenii care sunt sprijinite sunt protectia mediului si schimbarile climatice, cercetarea si acordarea de burse, societatea civila, sanatatea si copiii, egalitatea de gen, justitia si mostenirea culturala.